NS wil weer meebieden op regionale lijnen na rechtszaak

© L1
De Nederlandse Spoorwegen wil weer meebieden op het regionale spoorvervoer.
President-directeur Roger van Boxtel kondigt zaterdag in een interview in de Volkskrant aan dat NS 'absoluut' weer in de race is om het spoornetwerk uit te breiden met regionaal vervoer. De NS wil dit doen met regionale lijnen van concurrenten Arriva en Syntus.

Gesjoemel

Na het gesjoemel bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg, hield het staatsbedrijf zich de laatste jaren op aandringen van Den Haag buiten de strijd om de exploitatie van regionale spoorlijnen, maar daaraan komt nu een eind. Alle betrokkenen in het zogenaamde OV-schandaal werden namelijk op 21 december vrijgesproken.

Korte trajecten

De NS heeft volgens de krant al het oog laten vallen op trajecten als Dordrecht-Geldermalsen en Amersfoort-Wageningen, die respectievelijk in 2018 en 2021 vrijkomen. Van Boxtel: "Ik heb overal interesse in. We hebben de laatste jaren gigantisch veel nieuwe Sprinters gekocht. Die kunnen we inzetten op kortere trajecten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!