Herfstachtig weer zorgt voor drukke ochtendspits

© Istock
Het verkeer is dinsdag op veel Limburgse wegen tijdens de ochtendspits tot stilstand gekomen. Het herfstachtige weer zorgt voor drukte en vooral vertraging.
De oorzaak voor de drukte is volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) vooral het hoge verkeersaanbod, gecombineerd met het regenachtige weer.

Geen vakanties

November is de drukste tijd van het jaar. Zo vlak voor de feestdagen nemen veel mensen geen vakantie meer op, dus zijn de meeste forenzen onderweg. Tel daar de regen bij op - veel mensen die normaal de fiets pakken, stappen vanwege de regen in de auto - en je hebt drukte te pakken.

Bekijk de actuele verkeersinformatie.

Pechgevallen

Op de A2 zorgen defecte voertuigen bovendien voor extra oponthoud. In noordelijke richting zorgt een pechgeval tussen knooppunt Kruisdonk en Maastricht Aachen Airport voor file, in zuidelijke richting staat tussen knooppunt Europaplein en Gronsveld een voertuig met panne.
Op de A67 zorgt een ongeval met een vrachtwagen tussen Someren en Geldrop voor problemen. Daar is de rechterrijstrook dicht.

Filerecords

Filerecords zijn niet lang houdbaar in deze tijd van het jaar. Volgens de ANWB stond maandag op de Nederlandse wegen 889 kilometer file, dinsdag was dat op het hoogtepunt 894 kilometer. "Het is een beetje standaard aan het worden", beaamt een woordvoerder van de ANWB.