1Lunch: Ga er maar eens rustig voor zitten

© Istock
* Lagere celstraffen opgelegd in helikopterzaak* Grote brand in loods met hooi* Koud en nat herfstweer blijft nog even uit
Lagere celstraffen opgelegd in ontsnappingszaak helikopter
De rechtbank in Amsterdam heeft in de zogeheten helikopterzaak veel lagere straffen opgelegd dan het Openbaar Ministerie had geëist. De rechtbank acht de poging tot kaping van een helikopter en een poging tot bevrijding van een gevangene niet bewezen. Volgens de rechtbank waren de verdachten nog niet begonnen aan de uitvoering van deze misdrijven, doordat de politie ingreep. Lees hier meer.
Uitslaande brand in stal Nederweert
In een stal in Nederweert is maandagmorgen brand uitgebroken. De brand was aan de Dr. Anton Philipsweg en was goed zichtbaar vanaf de A2. In de stal lag hooi te smeulen. Met een shovel werd het uit de loods gehaald om het blussen te vergemakkelijken. Rond 10:45 uur was de brand onder controle. Lees hier meer.
Koud en nat herfstweer blijft nog even uit
De liefhebbers van wind en regen hebben nog even pech. Limburg krijgt de komende week te maken met zacht en droog herfstweer. Maandag kan het 16 à 17 graden worden. Later op de dag kan het weer wat gaan regenen. Dinsdag is nog een overgangsdag met kans op een beetje regen. Maar vanaf woensdag blijft het droog en is er weinig wind. Het wordt vrij zonnig en het is zacht voor de tijd van het jaar. Lees hier meer.
© iStock
Het is Week van de Werkstress: 'Hardlopen in de pauze'
Preventie van werkstress door werkplezier staat centraal tijdens de vijfde Week van de Werkstress, die maandag is begonnen. Zo'n 500 bedrijven, waaronder de Provincie, multinationals Sabic in Sittard en DSM, hebben al activiteiten aangekondigd voor de week. Denk bijvoorbeeld aan een lunchwandeling, een workshop zingen, mindfullness en gezamenlijk hardlopen in de pauze. Lees hier meer.
© Istock
Provincie: 'Politieke groentjes tegen vergrijzing'
De provincie krijgt een jongerenraad. Die moet jongeren onder de 25 jaar actief betrekken bij de provinciale politiek. Het provinciebestuur gaat met het Limburgs Parlement bekijken hoe die precies vorm moet krijgen. Lees hier meer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!