'Noodgedwongen verhuizen om geaardheid is beschamend'

© Jean-Pierre Geusens
De fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Heerlen, Pascale Plusquin, noemt het beschamend dat twee transgenders noodgedwongen moeten verhuizen.
"Dieptreurig dat dit gebeurd is", reageert Plusquin op het vertrek van Kristiana Moretti en Arianne Brink uit de Auroraflat.

Ontevreden
Zij heeft zich in Heerlen ingezet voor het koppel, vanaf het moment dat het tweetal getreiterd werd door hangjongeren in de omgeving. "Ik zie de inzet van burgemeester Roemer, van de politie, van de woningbouwvereniging, van de anti-discriminatiebeweging, maar ik ben niet tevreden met het resultaat."

Lees ook: Raadsvragen over geweld tegen transgenders in Heerlen

Regenboogstad
Volgens Plusquin kán het niet zo zijn dat in een regenboogstad in een regenboogprovincie mensen moeten verhuizen vanwege hun geaardheid. "Ik ga er vragen over stellen bij de Provincie Limburg." Plusquin is ook fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten.

Lees ook: Transgenderstel Heerlen verlaat flat om gedreig en gepest

Meer klachten
Meer buurtbewoners uit lhbti-kring hebben last van deze groep jongeren, weet Plusquin. "Verschillende mensen zijn al eerder vertrokken, maar dit transgenderstel had het wel érg zwaar te verduren." De PvdD-voorvrouw pleit voor een plan van aanpak om de overlast tegen de lhbti-gemeenschap tegen te gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!