Burgemeester stelt samenscholingsverbod in en stuurt brieven

© Erwin Minkenberg
Een samenscholingsverbod moet een halt toeroepen aan voortdurende misdragingen in een aantal wijken van Venray.
Burgemeester Hans Gilissen neemt die maatregel na 'aanhoudende signalen van de Venrayse politie, ondernemers en bewoners over het ordeverstorend gedrag'.

Vergeten Driehoek

Het samenscholingsverbod is vanaf vrijdag van kracht in het gebied dat bekend staat als de Vergeten Driehoek, de directe omgeving daarvan en een deel van de wijk West-Zuid. Het verbod geldt voor drie maanden. Wie zich er niet aan houdt, kan een boete krijgen.

Brieven

Daarnaast zijn er gericht brieven gestuurd naar personen die volgens de autoriteiten voor overlast zorgen. In zo'n brief wordt aangegeven dat die persoon extra in de gaten wordt gehouden.

Intimideren en bedreigen

Bij de misdragingen moet volgens de gemeente gedacht worden aan, naast het verstoren van de openbare orde, het intimideren en bedreigen van inwoners, bezoekers en winkeliers in de stad. Ook stelt men dat het niet verboden is om in groepsverband in het centrum te vertoeven, zolang mensen zich 'fatsoenlijk gedragen'.
In 2012 en 2015 was er ook al eens een samenscholingsverbod in Venray.

Luister ook: Opnieuw samenscholingsverbod in centrum Venray
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!