Overvallers hoogbejaarde kastelein jaren de cel in

Kastelein Hub Vroemen, daags na de mishandeling.
Het Gerechtshof in Den Bosch heeft de drie overvallers van de Genhoutse cafébaas Hub Vroemen donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk.
Dat is een strengere straf dan de rechtbank Maastricht oplegde. Die had er geen extra voorwaardelijke straf van één jaar aan gekoppeld.

Cafébaas vastgebonden

Danny W. (29), Ricky T. (27) en René A. (31) overvielen de toen 84-jarige cafébaas op een carnavalsavond in 2013 in het Beekse kerkdorp. Ze bonden hem toen vast met tape, sloegen hem met zijn hoofd tegen de grond, hielden hem in een wurggreep en lieten hem na de overval over aan zijn lot.

Een paar tientjes

Daarbij maakten ze een paar tientjes, een doos met horloges en sigaretten buit. Het Hof rekent het de drie zwaar aan: "Dergelijke criminaliteit moet streng bestraft worden. Ze hebben het kwetsbare slachtoffer fysieke en psychische schade toegebracht. Het is niet ondenkbaar dat het slachtoffer de traumatische gebeurtenis nooit meer te boven komt'', oordeelt het Gerechtshof.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!