DNA-onderzoek Verstappen: vier afnamelocaties in Landgraaf

Voor het grote DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak Nicky Verstappen zijn er vier afnamelocaties in Landgraaf.
Eerder werd bekendgemaakt dat dit er drie zouden zijn. Daarnaast is er ook een afnamelocatie in Heerlen en in Heibloem. Dat blijkt uit de persoonlijke uitnodiging die dinsdag op de deurmat is gevallen bij meer dan 17.000 mannen.

Duidelijkheid

In de brief krijgen ze het verzoek om mee te doen aan het DNA-onderzoek. "Dit onderzoek is een kans om duidelijkheid te krijgen over wat er met Nicky is gebeurd. Met uw deelname kunt u helpen om duidelijkheid te krijgen in het onderzoek."

Afnamelocatie

De politie vraagt de mannen om op een aangegeven tijdstip naar een afnamelocatie in de buurt te komen. De meeste daarvan zijn in Landgraaf omdat het onderzoek zich vooral op die gemeente richt. Daar wonen ook de meeste mannen die worden opgeroepen voor het DNA-onderzoek.

Dagelijks honderd agenten bij onderzoek Nicky Verstappen100 politiemedewerkers
De politie wil vanaf 24 februari drie weken lang iedere dag het DNA van 1250 mannen afnemen. Daarvoor zijn per dag ongeveer 100 politiemedewerkers nodig. Op een later tijdstip worden nog 4000 uitnodigingen verzonden. Die gaan naar mannen die rond 1998 wel in buurt van de Brunssummerheide woonden, maar die ondertussen zijn verhuisd.

Een DNA-verwantschapsonderzoek: wat is dat precies?DNA-afname locaties:
Gemeenschapshuis de Klokkestoel, Sint Isidoorstraat 15, Heibloem
Bei de Ling, Lindenstraat 10, Landgraaf
Kantine voetbalvereniging SVN, Heigank 109 A, Landgraaf
Megaland, Hofstraat 13-15, Landgraaf
Gemeenschapshuis de Molt, Dr. Nolenslaan 32, Landgraaf
Icarus gebouw, Spoorsingel 1, Heerlen