Advocaat VMBO-scholieren gaat voor gezamenlijke claim

© Jean-Pierre Geusens
De advocaat die de gedupeerde VMBO-eindexamenleerlingen vertegenwoordigt, hoopt dat er een gezamenlijke schadeclaim ingediend kan worden bij de school.
"Ik moedig de ouders aan om met een gezamenlijk verhaal te komen", vertelt advocaat Wouter Geertsen op L1Radio.

Bijpraatsessie
"Maar het kan natuurlijk dat ouders een heel specifiek verhaal hebben, omdat ze bijvoorbeeld een bijzondere vakantie hebben moeten afzeggen. Dan wordt het maatwerk." Woensdagavond praatte Geertsen de ouders bij over de stand van zaken in het eindexamendebacle. Er waren zo'n 130 ouders aanwezig.
Audio: Advocaat Wouter Geertsen over de stand van zaken in het examendebacle (28 jun 2018)

Sceptisch

Hoofdzaak voor de advocaat en de ouders is op dit moment nog om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen voor de leerlingen. Op maandag zou elke scholier moeten horen waar hij of zij aan toe is, maar Geertsen is sceptisch of dat wel lukt. "In eerste instantie zouden we woensdag meer horen, nu is het maandag. Probleem is dat de school weer afhankelijk is van de inspectie."
De 354 leerlingen hebben inmiddels te horen gekregen dat ze tot januari de tijd hebben om de ontbrekende toetsen in te halen. Een deel van de leerlingen kan waarschijnlijk nog deze zomer alle vakken afronden, zodat ze door kunnen naar een vervolgstudie. Voor de leerlingen die dit niet lukt, gaat Slob zich inzetten dat zij ook alvast kunnen beginnen aan een vervolgopleiding.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!