Proces mislukte ontsnappingspoging PI Roermond van start

© Track '88
Voor de rechtbank in Amsterdam begint dinsdag het proces tegen negen mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij een mislukte poging crimineel Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond te bevrijden.
De bedoeling was A. met een helikopter te helpen ontsnappen, maar de politie kreeg tijdig lucht van de operatie.
Achtervolging
De politie wist de kaping van de helikopter op 11 oktober vorig jaar op Kempen Airport in het Brabantse Budel te voorkomen. De verhuurder van de helikopter rook onraad en seinde de politie in. De voortijdige ontknoping leidde tot een achtervolging, waarbij de politie een van de vluchtende verdachten, een Fransman, doodschoot.

Laatste verdachte

In de aanloop naar de rechtszaak was een van de negen verdachten, de 39-jarige L., lang spoorloos. Tot vorige week woensdag, toen L. zich zelf bij de politie in Amsterdam meldde en werd vastgezet. Een van de verdachten is tussentijds voorlopig op vrije voeten gesteld, de anderen zitten vast.

Amsterdamse onderwereld

De te bevrijden man, Benaouf A., zit in de cel voor zijn aandeel in de liquidatie van een crimineel in Antwerpen. Die moord zette een golf van dodelijk geweld in vooral de Amsterdamse onderwereld in beweging. A. werd overgeplaatst naar de zwaarbewaakte EBI in Vught.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!