IJsbanen opgewassen tegen warm weer

© iStock
IJsbanen in Limburgse binnensteden hebben geen problemen met het relatief warme weer.
December was een grauwe maand en zeker de laatste weken was er geen vrieskou. Maar de banen van de verschillende winterevenementen hebben daar geen last van.

Regen

Marcel Janssen van Venlo on Ice: "We hebben een baan in een beschutte binnenstad, alleen bij regen hebben we problemen." Hij heeft een baan zonder overkapping. Die op het Vrijthof in Maastricht is wel overdekt, Ralph Meijs van Magisch Maastricht kent daarom geen problemen: "Daardoor blijft het klimaat constant, ons ijs is even goed als het buiten zou vriezen, daardoor zijn onze energiekosten ook niet vermeerderd."

Bezoekersaantallen

De banen draaiden vorig jaar een topjaar en hebben het ook deze winter onverminderd druk. Ralph Meijs: "Ondanks het slechte weer zijn de bezoekersaantallen hetzelfde gebleven." Ook Marcel Janssen is tevreden: "Zoals het er nu uitziet gaan we een beetje boven volgend jaar komen."
Andere ijsbanen bij Winterpret in Venray en Wèntjerdruim in Sittard hebben ook geen last van het warme weer en noteren hoge bezoekersaantallen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!