Rekenkamer: Peel en Maas mooi voorbeeld 3D’s

© Archief L1
De Rekenkamer is positief over de manier waarop de gemeente Peel en Maas de decentralisaties in het sociale domein heeft voorbereid.
De gemeenteraad is "frequent en volledig geïnformeerd" over de uitvoering van de AWBZ, jeugdzorg en Participatiewet (3D’s).

Voorop
Wat betreft de invulling van 'overheidsparticipatie' loopt Peel en Maas ten opzicht van andere gemeenten (ver) voor in zowel visievorming als praktische uitvoering, oordeelt de Rekenkamer.

Klaar voor decentralisaties
Bovendien is de gemeente ook voor de toekomst bezig de participatie van burgers te borgen, door het betrekken van belanghebbenden in adviesraden en platforms bij de beleidsvorming. Conclusie: Peel en Maas is klaar voor de decentralisaties.

Rapport
Dat blijkt uit het rapport van de Rekenkamercommissie dat dinsdagavond is gepresenteerd. De overheveling van taken van AWBZ, jeugdzorg en Participatiewet door rijksoverheid naar gemeenten gaat gepaard met bezuinigingen en tijdsdruk. Reden voor de gemeenteraad van Peel en Maas dit proces te laten onderzoeken door de Rekenkamer. In opdracht van de politieke fracties zal de Rekenkamer ook dit jaar de uitvoering van de decentralisaties blijven onderzoeken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!