Dader moet boeten voor vastbinden hond Titan in bos

Trix en Titan. © Facebook/Dierenbeschermingscentrum Limburg
De hondenbezitter die begin vorige maand een hond vastgebonden achterliet in het Imstenraderbos in Heerlen heeft een flinke boete gekregen.
Het baasje, oftewel de 'dader' zoals Dierenbeschermingscentrum Limburg hem op Facebook noemt, is getraceerd en heeft bekend dat hij Titan in het bos achter heeft gelaten.

Duizenden reacties

De oproep van het Dierenbeschermingscentrum heeft duizenden reacties opgeleverd. Zo is uiteindelijk ook de eigenaar aan het licht gekomen. Het gaat om een inwoner van de regio Parkstad. Hij is aangehouden door de dierenpolitie en heeft een flinke boete gekregen.

Nieuw baasje

De achtjarige Titan werd maandagochtend 1 september door een wandelaar ontdekt in het Imstenraderbos. Daarna heeft een tijdje in het asiel gezeten. Inmiddels heeft Titan een nieuw mandje én een nieuw vriendinnetje: Trix. Volgens het Dierenbeschermingscentrum gaat het heel goed met de hond.

Pluim

Tenslotte deelt het het Dierenbeschermingscentrum nog een pluim uit aan een slimme collie. De viervoeter rook Titan destijds in het bos, waardoor de arme hond werd ontdekt.