Belgische bekeerling vrijgesproken van mishandeling moslima

De Belgische bekeerling Chris M. (35), die werd verdacht van het mishandelen van een moslima uit Weert, wordt niet verder vervolgd.
De rechter heeft de man woensdag vrijgesproken, omdat er geen bewijs is. Het is haar woord tegen dat van hem, zo schrijft de Limburger.

Geestelijke reiniging

M. zou de vrouw in november 2016 zwaar hebben toegetakeld nadat zij had geweigerd om te douchen. Dit zou de 35-jarige Belg nodig hebben gevonden, omdat de vrouw in zijn ogen op de verkeerde manier invulling gaf aan de islam. De douche was volgens hem bedoeld als geestelijke reiniging.

Facebook

De moslima uit Weert kwam met M. in contact via Facebook. Toen de Belg bij haar langskwam, kwam hij tot de conclusie dat ze het geloof niet op de juiste manier had beleid. "Hij zei: je gaat van top tot teen douchen, ik kom jou zuiveren." Dat weigerde de vrouw. "Ik pakte de huistelefoon en draaide 112." Volgens haar zou zij zijn geslagen en flinke kopstoten hebben gekregen.
Volgens de rechter kan dit echter niet bewezen worden. Daarnaast had de vrouw psychische problemen door een gebeurtenis in haar verleden. "We kunnen haar helaas niets meer vragen", aldus de rechter. Daarom is er gebrek aan bewijs en wordt de verdachte niet vervolgd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!