1Lunch: Er zijn meer mensen verdronken in Limburg

© iStock
* De Limburgse leeuw gaat naar Friesland* Vers water voor vissen in Arcen* Het was drukker dan ooit tevoren in Toverland
Steeds minder administratieve banen
Er zijn steeds minder administratieve banen te vinden in onze provincie. De digitalisering doet het ouderwetse handwerk de das om, zo blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV. Lees hier meer.
Limburgse leeuw gaat naar Friesland
De Limburgse leeuw maakt een uitstapje naar Friesland. Althans, de treinen waarop de leeuw prijkt. De Arriva-treinen worden ingezet tijdens een groot evenement in Friesland. In Limburg zijn de treinen vanwege de vakantieperiode even niet nodig. Lees hier meer.
© Erwin Minkenberg
Lex Uiting volgt Twan Huys richting RTL Late Night
RTL Late Night wordt een beetje een Limburgs onderonsje. Venlonaar Lex Uiting wordt de vaste verslaggever van de talkshow. Vanaf september wordt het programma gepresenteerd door Twan Huys uit Sevenum. Lees hier meer.
Vers water voor vissen in Arcen
De vissen die in actie komen tijdens de grote Koi Show in Arcen worden dit jaar getrakteerd op vers water. Andere jaren werd het water alleen ververst als het te slecht werd. Nu wordt er continu gezorgd voor een schoon badje. Lees hier meer.
Het was drukker dan ooit tevoren in Toverland
Een bezoekersrecord voor attractiepark Toverland: woensdag kwamen er zo'n 14.000 bezoekers en dat betekende de drukste dag ooit. Vlak voor de zomer opende het park twee nieuwe themagebieden. Daardoor is Toverland nu anderhalf keer zo groot. Lees hier meer.
Er zijn meer mensen verdronken in Limburg
Er zijn vorig jaar in Limburg meer mensen verdronken dan in voorgaande jaren. Normaal gaat het om drie of vier verdrinkingen per jaar. In 2017 waren het er zeven. In de rest van het land bleef het aantal doden door verdrinking gelijk. Lees hier meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!