FNV heeft twijfels over faillissement Princen Weert

© Thinkstock
De FNV overweegt juridische stappen tegen Princen Transmission uit Weert. Het logistieke bedrijf werd dinsdag failliet verklaard maar maakt weer een doorstart onder dezelfde directie.
Het bedrijf zal in afgeslankte vorm doorgaan. Op dit moment werken er zo'n 90 mensen. Als de doorstart inderdaad lukt, zullen 70 banen behouden blijven. De FNV zegt dat het bedrijf het faillissement gebruikt om van werknemers af te komen. En daarom wil de bond het faillissement aanvechten.

Ontkent

Curator Louis Deterink ontkent deze aantijging. Volgens hem is het bedrijf door de crisis in grote financiële problemen gekomen.
Om te kijken of er een doorstart mogelijk was, is een bieding gehouden. Hier deden ook concurrenten aan mee. De huidige directie kwam als beste optie uit de bus om de doorstart te maken, zegt de curator. Wel erkent hij dat mensen die langdurig ziek zijn, hun baan kwijt raken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!