Club Alla jaar op slot: drugs en wapens gevonden

© Google Maps
Club Alla in de Leliestraat in Maastricht gaat, onder dwang van de burgemeester van Maastricht, een jaar op slot. De politie vond er vrijdagnacht drugs en wapens tijdens een inval.
De politie laat in een verklaring weten dat er preventief is gefouilleerd en dat het pand is doorzocht.Sealbags

In de club vond de politie tussen de dertig en veertig zogenaamde sealbags, doorzichtige zakjes die afgesloten kunnen worden, met cocaïne en kleine hoeveelheden hasj en hennep. Daarnaast werden er twee messen en een boksbeugel aangetroffen.


Vier aanhoudingen

Een werknemer is aangehouden, vanwege het bezit van vijf zakjes cocaïne. Ook vier andere mensen moesten mee naar het bureau, omdat ze weigerden mee te werken tijdens het fouilleren. Drie van hen zijn inmiddels weer thuis. De vierde, een 31-jarige man, zit nog vast vanwege belediging van de agenten.


Geen toeval

Het is volgens de politie geen toeval dat ze juist in de Alla binnenvielen. Er zouden veel meldingen zijn binnengekomen over drugshandel in de Maastrichtse club, terwijl gebruikers van harddrugs zich openlijk tegoed deden aan de verboden middelen.


Gezondheidsrisico

Daardoor is de exploitant volgens burgemeester Annemarie Penn-te Strake ernstig tekort geschoten. Zijn gebrek aan controle bracht 'onaanvaardbare gezondheidsrisico's' met zich mee. Daarop heeft ze besloten de club voor een jaar te sluiten.