1Lunch: Limburgse ervaring in de Tour

* Vergeten fietsje veroorzaakt mysterie in Venlo* Hoe overleef je een tropische nacht?* Theatervoorstelling Pinkpop groot succes
Roy Curversgaat naar de Tour
Goed nieuws voor wielrenner Roy Curvers uit Roggel. Hij rijdt deze zomer de Tour de France. Dat heeft zijn wielerploeg Team Sunweb woensdagmorgen bekend gemaakt via Twitter. ?Wegkapitein Curvers is de ervaren man in de ploeg. Team Sunweb laat weten dat de kennis van de wielrenner essentieel zal zijn bij het maken van keuzes tijdens het rijden. Lees hier meer.
Vergeten fietsje veroorzaakt mysterie Venlo
Een kinderfietsje en een nat shirt hebben voor een mysterie gezorgd in Venlo. Een voorbijganger zag de fiets en het shirt liggen langs de visvijver op het Floriadeterrein en sloeg alarm. De politie startte een groot onderzoek, maar gelukkig heeft de eigenaar zich gemeld. Het kindje was zijn fietsje gewoon vergeten. Lees hier meer.
© iStock
Hoe overleef je een tropisch nacht?
Er staat zoals het er nu naar uitziet een tropische nacht voor de deur. En slapen is dan meestal geen pretje. Professor Wouter van Marken Lichtenbelt doet onderzoek naar het effect van warmte op je nachtrust en heeft tips om de nacht toch koel door te kunnen brengen. Lees hier meer.

Theatervoorstelling Pinkpop een groot succes

Huub Stapel, Henriëtte Tol en Rowwen Hèze zijn volgens Toneelgroep Maastricht overspoeld met honderden enthousiaste reacties. De theatervoorstelling Pinkpop, waar zij in te zien zijn, heeft namelijk meer dan 26.000 kaarten verkocht. Het toneelstuk van Toneelgroep Maastricht is een hartverscheurend liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het popfestival. Lees hier meer.
© Jean-Pierre Geussens

Peperdure wagen gestolen

In Roermond is een peperdure, Duitse cabrio gestolen. Het gaat om een oude Mercedes Benz. De wagen, die naar schatting zo'n 80.000 euro waard is, zou zondag zijn gestolen bij een parkeerplaats. Lees hier meer.