Fusiegesprekken lokale omroepen gaan door

Foto: archieffoto
Voorzitter Richard Roijen van RTV Maas en Mergelland zet alleen de fusie van de lokale omroep met Omroep Krijtland door.
Hij zegt daarover op korte termijn te praten met Krijtland en de gemeente Eijsden- Margraten.

Overleven

Zijn mede-bestuursleden Bas Sterenberg en Raymond Vaessens zijn teruggetreden na de gebeurtenissen van vorige week. Het bestuur en projectmanager Roy Prikken kondigden toen tijdens een bijeenkomst aan dat bij de fusieomroep met minder mensen een ander product gemaakt moest worden om commercieel te kunnen overleven.
De aankondiging kwam hard aan bij een groot deel van de medewerkers.

Bedreigd

Vooral het in hun ogen rigoureus schrappen van programma’s en medewerkers, die al jaren met hart en ziel als vrijwilliger voor de omroep werken, leidde tot hevige emoties. De bijeenkomst liep zo uit de hand, dat Roy Prikken bij de politie aangifte deed van bedreigingen.

'Vertrouwen kwijt'

Een bemiddelingspoging leverde niets op. De medewerkers zeggen het vertrouwen in het bestuur helemaal kwijt te zijn en zien geen heil meer in verdere gesprekken. "Een oplossing is een interim- bestuur dat over voldoende draagkracht bij de vrijwilligers beschikt", zegt Gerardo Dreessen namens de medewerkers. Zij gaan zelf ook praten met Omroep Krijtland en met gemeenteraadsleden over de toekomst. Ze geven aan vanuit een genormaliseerde situatie graag met Krijtland te overleggen over intensieve samenwerking. "Maar wat ons betreft in de goede volgorde. Eerst het fundament en dan het huis. Eerst de rust terug, en dan onze blik op de toekomst."

Petitie

De vrijwilligers bereiden verder een petitie voor waarin sympathisanten hun steun kunnen betuigen. "Onze Facebookpagina ‘Maas en Mergelland niet op zwart’ heeft al meer dan 500 ‘vrienden’, onder wie luisteraars, oud-voorzitters, artiesten, bedrijven en raadsleden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!