1Lunch: Winterjas uit en lekker buiten genieten van de zon

Heerlijk genieten van het mooie nazomerweer. © iStock
* Limburgers zijn geen kilometervreters* 200.000 bezoekers verwacht bij het Oktoberfeest in Sittard* Mobieltjes in de gevangenis...
Geen kilometervreters
Auto's in onze provincie rijden gemiddeld het minst aantal kilometers van alle auto's in Nederland. We zijn geen echte kilometervreters dus. Een Limburgse auto maakt namelijk gemiddeld zo'n 11.200 kilometer per jaar, dat ligt ruim beneden het landelijk gemiddelde van 13.200 kilometer. Lees hier meer.
Mobieltjes in de cel
Bij een grote doorzoeking in de gevangenis in Roermond werden bij verschillende gevangenen telefoons in de cel gevonden. De controle volgde nadat de politie woensdag een spectaculaire ontsnappingspoging uit de Roermondse bajes wist te voorkomen. Een groep criminelen probeerde Benaouf A. te bevrijden met een helikopter. Lees hier meer.
Bekijk deze video ook: Wie is topcrimineel Benaouf A.?
Oktoberfeest Sittard
Er worden dit jaar zo'n 200.000 bezoekers verwacht bij het Oktoberfeest in Sittard. Daarom neemt de organisatie extra veiligheidsmaatregelen. Zo worden er meer beveiligers ingezet en komen er extra camera's om het publiek in de gaten te houden. Ook aan omwonenden is gedacht: er zijn extra maatregelen genomen om geluidsoverlast te beperken. Het feest gaat vandaag van start. Lees hier meer.
Warmterecords sneuvelen
Het wordt dit weekend heerlijk nazomerweer. De temperatuur kan oplopen tot zo'n 24 à 25 graden: extreem hoge temperaturen voor half oktober. Dat betekent dat de warmterecords kunnen sneuvelen. Perfecte timing overigens, want laat het nou net komende week herfstvakantie zijn. Dat wordt dus genieten! Al moeten automobilisten vanwege de start van de herfstvakantie vandaag wel rekenen op drukte op de snelwegen. De avondspits begint vermoedelijk extra vroeg. Lees hier meer.
Geel-bruine rookpluim
Op een deel van Chemelot is vanochtend alarm geslagen nadat er een geel-bruine rookwolk vrijkwam bij het opstarten van een fabriek waar stikstof wordt verwerkt. Volgens een woordvoerder was het alarm preventief. Uit metingen bleek vervolgens dat er geen grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen in de lucht zaten. Lees hier meer.