Oktoberfeest voor de veertiende keer naar Sittard

Oktoberfeest Sittard. © Wendy Vluggen
Haal de lederhosen en dirndles maar weer uit de kast, want de gemeente Sittard-Geleen gaat dit jaar voor de veertiende keer het Oktoberfeest in Sittard organiseren.
Vrijdag is de kaartverkoop voor het grote bierfeest, dat dit jaar van 12 tot 17 oktober gehouden wordt, van start gegaan.

Honderd live-acts

Bezoekers kunnen zich opmaken voor een waar Duits feest. Zo zullen meer dan honderd live-acts optreden. Grote namen voor deze editie zijn Voxxclub, Falco-The Show, Bläck Föös, Spider Murphy Gang, Powerkryner, Brings, Vlado Kumpan, een nieuwe show van Guildo Horn & Orthopädischen Strümpfe en Zillertaler Haderlumpen.
Afgelopen jaar had het najaarfeest in Sittard nog een record aantal bezoekers.

Hoogste zweefmolen

En een echt Oktoberfeest is geen Oktoberfeest zonder een grote kermis. De hoogste mobiele zweefmolen ter wereld, ‘Around the World’, komt op het terrein te staan. Deze nieuwe attractie heeft een hoogte van tachtig meter.

Historische band

Daarnaast zal het Oktoberfeest dit jaar in het kader van een historische band met München staan. In de periode 1777 tot en met 1794 werd Sittard geregeerd door de Keurvorst van Beieren. Anno 2018 is een nieuwe verbinding met München ontstaan op economische vlak door de productie van BMW's in Sittard-Geleen.
Tijdens de opening, de parades en het schutterijtreffen worden deze banden en de raakvlakken tussen München en Sittard zichtbaar gemaakt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!