In een week van 'lente' naar misschien wel sneeuw

Winter in Asselt. © Flickr/Bert Kaufmann
Het wordt de komende dagen lastig kiezen als je voor de kledingkast staat. Deze week zijn er nog lente-achtige temperaturen, maar volgende week valt er mogelijk sneeuw.
Donderdag wordt het met ruim 15 graden lenteachtig zacht in Limburg. Vanaf het weekend wordt het voor een lange periode niet meer warmer dan normaal.

Sneeuw

Volgens Meteo Limburg is er volgende week, aan het eind van deze maand, kans op sneeuw. Waarschijnlijk is het volgende week donderdag in de middag ruim tien graden kouder dan precies een week daarvoor.

Stevige wind

De ruim 15 graden die voor donderdag op het programma staat, gaat gepaard met een stevige wind en later op de dag regen. Deze temperatuur is normaal voor half/eind april. Normaal gesproken zou het nu zo'n 8 graden moeten zijn.

Kans op hagel

In het weekend wordt het hooguit 6 à 7 graden. Er vallen enkele buien met kans op hagel, en mogelijk op de Vaalserberg natte sneeuw. In de Ardennen en Eifel en in het Sauerland valt sneeuw. Begin volgende week wordt het tijdelijk iets minder koud, waarna het met december in zicht waarschijnlijk licht winters weer wordt.