Venlose genomineerd voor Docent van het Jaar

© Istock
Loes Keijsers uit Venlo is genomineerd voor de titel Docent van het Jaar 2018. Keijsers is universitair hoofddocent ontwikkelingspsychologie in Tilburg.
Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) organiseert de verkiezing.

Universiteiten

Alle universiteiten en hogescholen konden een docent voordragen. Uit de inzendingen zijn vijf finalisten gekozen die uitblinken als docent. Met het initiatief wil de studentenorganisatie aandacht vragen voor goed docentschap in het hoger onderwijs.

Vernieuwend onderwijs

De genomineerden zijn geselecteerd op hun onderwijsvisie. Ze maken gebruik van activerende en vernieuwende onderwijsvormen en geven goede feedback. Dat levert hen dan ook lovende reacties op van studenten, zo stelt het ISO. Naast Keijsers zijn er docenten genomineerd van de TU Delft, Universiteit Utrecht, Hogeschool van Amsterdam en de Fontys Hogeschool.

Minicollege

Komende zaterdag is de bekendmaking in de Utrechtse Jaarbeurs. Die dag moeten de finalisten een jury overtuigen door middel van een minicollege. Minister Van Engelshoven van OCW reikt de prijs uit aan de winnaar. Behalve eeuwige roem ontvangt de winnaar een beurs voor onderwijsinnovatie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!