Geen overheidssteun voor gedupeerden eierschandaal

© iStock
Er komt geen schadevergoeding of financiële steun vanuit de overheid voor pluimveehouders met besmette eieren en kippen.
Dat heeft het ministerie van Economische Zaken bekend gemaakt. Voor de getroffen boeren van het fipronil-schandaal zijn de financiële problemen een bedrijfsrisico.

Geen fonds

In Limburg zijn twee pluimveehouders getroffen door het schandaal. Het gaat niet om een zogenoemde bestrijdingsplichtige ziekte, zoals de vogelgriep, waarbij dieren moet worden geruimd. De problemen gelden als een private aangelegenheid waarvoor geen fonds is.

Supermarkt

Ondertussen is ook bekend dat de Duitse supermarktketen REWE en dochteronderneming Penny voorlopig geen Nederlandse eieren meer verkopen. Nederlandse eieren komen er bij de ketens pas weer in als ze aantoonbaar vrij zijn van het luizenbestrijdingsmiddel.
REWE en Penny maken geen onderscheid tussen eieren die door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aangemerkt zijn als besmet en andere eieren uit Nederland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!