1Lunch: Veel schade in provincie door zware windstoten

© Freddy Waterval
* DSM durft weer voor overnames te gaan* Roermond krijgt er nieuw restaurant bij* Drie aanhoudingen na serie gewelddadige overvallen

DSM durft weer voor overnames te gaan

Drie jaar lang is DSM voorzichtig geweest met overnames. Topman Feike Sijbesma heeft al die tijd zijn managers opgelegd om geen avonturen aan te gaan en daarbij liet het concern ook unieke kansen links liggen.
Lees hier meer.
Het hoofdkantoor van DSM in Heerlen © Wikipedia

Mededingingswaakhond maakt bezwaar tegen Amerikaanse vername Refresco

De Amerikaanse mededingingswaakhond is voor de plannen van sap- en frisdrankproducent Refresco gaan liggen. Refresco, dat vestigingen heeft in Hoensbroek en Sittard, wil de bottelactiviteiten van zijn Amerikaanse branchegenoot Cott overnemen. In een bepaalde productcategorie krijgt het gecombineerde bedrijf volgens de toezichthouder een te dominante marktpositie. Lees hier meer.

Drie aanhoudingen na serie gewelddadige overvallen

De politie heeft dinsdag een twintiger en twee tieners aangehouden. Zij worden verdacht van meerdere gewapende overvallen in Swalmen en Belfeld. Het gaat om een man van 22 jaar en twee jongens van 17 en 14 jaar. Ze zijn afkomstig uit Swalmen en Roermond. Lees hier meer.
© Fer Traugott

Roermond krijgt een nieuw restaurant erbij

In het voorjaar wordt Roermond weer een restaurant rijker. Nico en Sonja Boreas, die eerder in Heeze een sterrenrestaurant runden, openen in april een klein restaurant aan de Roerkade. De nieuwe zaak krijgt de naam 'Sabero' en zal vier dagen in de week voor gasten geopend zijn. Lees hier meer.

Zware windstoten zorgen voor veel stormschade

De storm die vanochtend over onze provincie is getrokken, heeft al op meerdere plekken en wegen voor overlast gezorgd. Zo zijn er veel meldingen over stormschade, zoals een hondenren in Oost-Maarland die, zonder honden, de lucht in vloog. Ook moest de brandweer op tientallen plaatsen de afgebroken bomen en takken van de wegen ruimen. Lees hier meer.