Negen jaar cel voor dodelijke steekpartij Maastricht

© Istock
Een man van 33 uit Maastricht moet negen jaar de cel in voor doodslag op een 44-jarige plaatsgenoot, twee jaar geleden.
Ook is de man schuldig aan verschillende kleinere vergrijpen, zoals winkeldiefstallen, mishandeling en bedreiging. De straf is gelijk aan de eis, al vindt de rechtbank niet dat alles waarvan de man verdacht werd ook bewezen is.

Twintig messteken

Voor de rechtbank staat in ieder geval vast dat de Maastrichtenaar in juli 2015 twintig keer met een mes is ingestoken op het slachtoffer, dat de dag erna in het ziekenhuis overleed.

Buren

De twee mannen woonden allebei in een flat aan de Langendaal en waren bekenden van elkaar. Het ging mis toen het uiteindelijke slachtoffer naar het appartement van de uiteindelijke dader kwam, en hem met een schep op het hoofd sloeg. Daarna ontstond een vechtpartij waarbij de 44-jarige man werd neergestoken.

Vinger

Volgens de rechter was er geen sprake van zelfverdediging, omdat toen de dader op het slachtoffer instak de schep al lang was weggegooid. Ook verklaarde de verdachte dat 'zijn vinger eraf was gebeten' terwijl artsen zelfs geen wondjes op zijn vingers konden vinden.

Schuwt geweld niet

Omdat de man behalve de steekpartij voor nog eens acht misdrijven is veroordeeld, vindt de rechtbank dat hij 'onnodig de confrontatie aangaat, en geweld niet schuwt.' Ook geeft hij volgens de rechtbank niets om andermans eigendommen, gezien het gemak waarmee hij diefstallen pleegt.