Nederweert verdeeld over aanpak N266

© Facebook Kombord Ni-jwieërt
De gemeenteraad van Nederweert heeft verdeeld gestemd over de aanpak van de verkeersproblemen op de N266, de provinciale weg langs de Zuid-Willemsvaart.
Coalitiepartijen CDA en VVD steunen het voorstel van het provinciebestuur om de twee overgebleven varianten op gelijkwaardige manier uit te werken. Daarbij gaat het om de aanleg van een randweg of het aanpakken van de knelpunten op de huidige N266.
Oppositiepartijen JAN en PvdA stemden tegen het voorstel. Zij zijn tegen een randweg. De coalitie heeft 10 zetels, de oppositie 7 van de 17 zetels in de gemeenteraad van Nederweert.

Knoop

Vrijdag moet het Limburgs Parlement de knoop doorhakken over de N266. In een commissievergadering eerder deze maand was er een kleine meerderheid die helemaal opnieuw wil kijken naar de verkeerssituatie op de N266 en dus het voorstel van het provinciebestuur niet steunt. Inclusief de coalitiepartijen SP en VVD.

Plan N266 Nederweert mogelijk helemaal opnieuw

Irritatie

Vraag is of zij vrijdag vasthouden aan dat standpunt. Of dat de vijf coalitiepartijen alsnog op een lijn weten te komen. De opstelling van SP en VVD heeft in ieder geval tot irritatie geleid bij de coalitiepartners CDA, D66 en PvdA. Zij vinden dat SP en VVD zich met hun opstelling niet houden aan eerdere afspraken.