Ergste noodweer voorbij, stormschade valt mee

Een omgevallen boom op de Graeterweg in Swalmen. © Fer Traugott
Het ontstuimige weer heeft de provincie verlaten. Meteo Limburg waarschuwt de komende uren wel nog voor stevige windstoten.
De hele dag werd er gevreesd voor onweer, hagel en harde wind. De schade door de storm lijkt in de namiddag mee te vallen.

Bomen

De brandweer moest op heel wat plekken uitrukken om omgevallen bomen te verwijderen van rails en wegen. De meldingen kwamen onder meer uit Sittard, Simpelveld en Geleen. Naar mate het noodweer verder naar het noorden trok, kwamen er ook meldingen van stormschade uit Nederweert, Neeritter, Reuver en Venlo. In Stramproy viel een boom op een auto.
Een omgevallen boom op de Graeterweg in Swalmen. © Fer Traugott
Vlak over de grens bij Schinveld werden op vliegbasis Geilenkirchen rond 15:00 uur windsnelheden gemeten van 120 km/uur, meldt Meteo Limburg.

Hinder treinverkeer

Ook het treinverkeer ondervond hinder van de extreme weersomstandigheden. Zo blokkeerde een boom tijdelijk het treinverkeer tussen Landgraaf en Kerkrade. Ook op het traject Maastricht-Sittard moesten brandweerlieden in actie komen om een boom van het spoor te verwijderen.

Bevrijdingsfestival stilgelegd

Het bevrijdingsfestival in Roermond werd een half uur stilgelegd vanwege het noodweer. De vele kraampjes hadden last van felle windstoten. Één vrouw raakte gewond aan haar hoofd door een rondvliegend dakpaneel.
Uit voorzorg werd langs de A73 bij Roermond een reclamedoek weggehaald. De banner dreigde terecht te komen op de snelweg.
© Fer Traugott
Klik hier voor een foto-album van het extreme weer op het Facebook-account van 1Limburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!