Nog steeds illegale activiteiten rondom nieuw land Eijsden

© Jean-Pierre Geussens
Het begin dit jaar aan Nederland overgedragen schiereilandje in de Maas bij Eijsden is nog altijd het toneel van illegale activiteiten.
Het gebied is sinds begin dit jaar van Nederlands grondgebied, nadat er een grenscorrectie met België werd doorgevoerd.

Wildkampeerders

Dit betekende het einde van de onduidelijke situatie in het gebied. Nederlandse en Belgische ordehandhavers konden voor de correctie de gebieden niet betreden zonder de landsgrens te overschrijden. Er waren daardoor problemen met de handhaving van de openbare orde in het gebied. Voornamelijk stropers, wildkampeerders en illegale vissers zorgden voor onrust.

Illegaal

Volgens een controleur bij de sportvisserij, zijn er nu nog altijd veel mensen die illegaal komen vissen. "Die grenscorrectie heeft eigenlijk weinig veranderd. Polen, Duisters en Franstalige, er zijn er nog genoeg die hier zonder vergunning komen vissen."
Een echte oplossing is er nog niet volgens de controleur. "Het enige dat we kunnen doen is zoveel mogelijk controleren, maar dat doen we al veel."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!