Dorpshuis in kerk Vredepeel kost miljoen euro

© Harry's plaatsnamen
De samenvoeging van kerk en gemeenschapshuis in Vredepeel kost een miljoen euro.
De 245 inwoners dragen 100.000 euro bij in de vorm van zelfwerkzaamheid. Het kerkbestuur is goed voor 200.000 euro, waarvan 10 procent afkomstig is van het bisdom.
De rest moet voornamelijk van gemeente en provincie komen. Dat blijkt uit het plan dat de werkgroep heeft gemaakt.

Bijzonder project

Ze hoopt dit jaar groen licht te krijgen voor het bijzondere project, zodat misschien volgend jaar al met de verbouwing kan worden begonnen.
Het burgerinitiatief wordt volgende week gepresenteerd aan wethouder Lucien Peeters van Venray. Hij zegt dat de gemeente tussen de vier en vijf ton heeft gereserveerd voor het project.

Voorwaarden

Hij benadrukt wel dat het plan aan voorwaarden moet voldoen. Zo moet rekening worden gehouden met de demografische ontwikkeling en dient het nieuw gebouw duurzaam te zijn. Van belang is tevens dat de bevolking achter het project staat.
Volgens Toon van Hoof en Hay de Mulder van de werkgroep voldoet het plan aan de normen.

Noodgreep

Vredepeel is uit nood tot het opvallende project gekomen. Door de teruggang van het aantal bezoekers is de kerk veel te groot. En gemeenschapshuis De Kleine Loef is toe aan een grondige opknapbeurt. Als oplossing werd ervoor gekozen de kerk uit te breiden met een gemeenschapshuis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!