Tropische hitte verwacht tijdens Nijmeegse Vierdaagse

© iStock
De komende dagen loopt de temperatuur overdag steeds verder op. Dinsdag en woensdag kan het zelfs tropisch warm worden. Dat betekent: een zeer warm begin van de Nijmeegse Vierdaagse.
Zondag wordt het voor het eerst zomers warm met 25 graden. Dinsdag en woensdag worden de warmste dagen van komende week.

Tropisch warm

Op de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse, komende dinsdag, loopt de temperatuur op tot bijna 30 graden. En woensdag kan het tropisch warm worden met meer dan 30 graden. Door de hoge luchtvochtigheid wordt het drukkend warm. Woensdag later op de dag en donderdag zijn er onweersbuien.

Wandelweer

De hoge temperaturen hoeven geen problemen op te leveren voor de wandelaars. De piek wordt vaak pas in de tweede helft van de middag en het begin van de avond gehaald. Op dat moment zijn de meeste wandelaars al binnen. Tijdens het grootste gedeelte van de dag is het minder warm. Dinsdag is het in de vroege ochtend zelfs nog frisjes, met zo'n 11 graden, en ook de rest van de ochtend blijft het aangenaam wandelweer. Woensdagochtend zal het wel al iets warmer zijn.
Vorig jaar begon de Nijmeegse Vierdaagse meteen met tropische temperaturen. Op de eerste wandeldag bereikte het kwik de 30 graden en op woensdag werd het maar liefst 35 graden.

Bekijk de uitgebreide weersvooruitzichten.