DNA-onderzoek Nicky Verstappen flink uitgebreid

Nicky Verstappen verdween tijdens een jeugdkamp in 1998.
Het groot dna-verwantschapsonderzoek naar de moord op Nicky Verstappen in 1998 wordt flink uitgebreid.
Donderdagochtend verscheen er een persbericht van de politie online waarin stond dat 23.000 mannen een oproep kunnen verwachten. Volgens een woordvoerder van de politie klopt dit aantal niet. "Dit bericht is per ongeluk online verschenen", zegt hij.

Cijfers

De woordvoerder zegt dat vrijdag tijdens een persconferentie de exacte cijfers naar buiten worden gebracht. Hij wil enkel kwijt dat het aantal hoger komt te liggen dan de 15.000 mannen die eerder werd genoemd.

Wangslijm

De politie neemt wangslijm af van de mannen binnen een bepaalde leeftijdscategorie (tussen de 18 en 75 jaar oud) die nu of in 1998 woonden in de buurt van de Brunssummerheide, waar de elfjarige Nicky werd vermoord.

Familie

Als iemand familie is van de man wiens sporen zijn gevonden bij het onderzoek naar de moord op Nicky, kan dat uiteindelijk leiden naar de dader. "Als de deelnemers geen match hebben met het aangetroffen spoor, dan kunnen veel families worden uitgesloten", aldus de politie. "Ook dit helpt het onderzoek enorm."

Jeugdkamp

Verstappen werd in augustus 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide vermoord. Hij was daar met andere kinderen uit Heibloem.