Toneelacademie bevestigt meerdere signalen over docent

© iStock
Bij de Toneelacademie in Maastricht zijn meerdere signalen binnengekomen over seksueel ongewenst gedrag van een docent. Dit nadat de school deze week een oproep had gedaan aan studenten en medewerkers.
De betrokken docent is, in afwachting van de resultaten van een onderzoek van de ombudsman, op non-actief gesteld.

Onderzoek
Een woordvoerder wil geen exact aantal noemen, maar stelt dat tot dusver enkele mensen zich hebben gemeld. De hogeschool onderzoekt momenteel de signalen en volgens de school zou er eind komende week meer duidelijkheid moeten zijn over de aard en omvang van deze signalen.
Geen klachten
Het is niet de eerste keer dat studenten zich beklagen over de leraar. In 2010 gebeurde dat ook al en toen is hem opgelegd onder meer zijn manier van lesgeven aan te passen. Volgens de school zijn er in de zeven schooljaren daarna geen klachten of signalen over de docent binnengekomen.

Onheus bejegend
Twee weken geleden doken vergelijkbare verhalen weer op, toen een studente meldde dat ze onheus bejegend zou zijn. Daarop heeft de school haar leerlingen en docenten opgeroepen zich te melden als ze iets soortgelijks hebben meegemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!