Sekswerkers vrezen Limburgse zedenzaken

© iStock
PROUD, de belangenvereniging voor sekswerkers, reageert geschokt op de feiten in de Heerlense zedenzaak.
Twee minderjarige meisjes zouden vorig jaar zijn gedwongen tot prostitutie. De feiten volgen nadat eerder bekend werd dat een minderjarige meid in een Valkenburgs hotel tegen betaling seks zou hebben gehad met zeker tachtig mannen.

'Heer van plezier'

PROUD-woordvoerder en zelf 'heer van plezier' Lyle Muns uit Maastricht vreest dat zijn beroepsgroep lijdt onder de seks-affaires: "Met ons werk is niets mis als je er voor kiest, maar afschuwelijk als je er toe gedwongen wordt. We moeten er alles aan doen om dit in de toekomst te voorkomen."

'Te veel regels'

Muns vindt dat sekswerkers met een vergunning buitenspel worden gezet door te veel regelgeving. "Het onzichtbare circuit heeft zich de afgelopen jaren enorm kunnen ontwikkelen. Dat heeft te maken met teveel regelgeving voor legale sekswerkers en stigmatiserende documentaires als 'Jojanneke in de Prostitutie'", vindt Muns. Ook de heksenjacht op klanten na de affaire in Valkenburg zou volgens hem nadelig zijn voor de heren en dames van lichte zeden.
PROUD gaat een actieplan opstellen om misstanden te bestrijden.

Lees hier alles over de Heerlense zedenzaak.

Lees hier alles over seks-affaire in Valkenburg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!