Uitgebreid distributiecentrum Arvato in Gennep al te klein

De bouw van de nieuwe bedrijfshal in Heijen. © Theo Peeters
Arvato SCM Solutions wil het logistieke distributiecentrum in Gennep nog verder uitgebreiden.
Het Duitse bedrijf heeft haar centrum eerder al uitgebreid met in totaal 26.000 vierkante meter aan opslagruimte en 1000 vierkante meter kantoorruimte, maar die uitbreiding is alweer te klein.

Helemaal vol

Het bedrijf heeft maandag de nieuwbouw in gebruik genomen. "De nieuwe ruimte, een investering van meerdere tientallen miljoenen, zit al helemaal vol", zegt vice-president Martijn Nielen van Arvato Nederland.

Nieuwe banen

In totaal beschikt het logistieke centrum van Arvato in Gennep over meer dan 56.000 vierkante meter aan opslagruimte en 4000 meter kantoorruimte. De uitbreiding van de locatie zorgt voor 200 nieuwe banen en daarmee stijgt het aantal medewerkers naar ongeveer 700.

Nog groter

Door de grote vraag wil het Duitse bedrijf nu al verder uitbreiden in Gennep. Martijn Nielen: "We onderzoeken nu al nieuwe uitbreidingsmogelijkheden en hebben de mogelijkheid om de opslagruimte in Gennep met nog 65.000 vierkante meter te vergroten."
Arvato heeft in Noord-Limburg naast Gennep ook distributie centra in Venlo en Venray. Volgens het bedrijf is er vooral veel vraag van overzeese klanten naar opslagruimte in Noord-Limburg.