'Ziekteverzuim onder Arriva hoger dan bij Veolia'

© Erwin Minkenberg
Chauffeurs en machinisten van Arriva zijn vaker ziek dan in de tijd dat Veolia nog het openbaar vervoer in Limburg verzorgde.
Dat komt volgens vakbond FNV door de hogere werkdruk, schrijft De Limburger.

Procentpunten

Arriva nam een jaar geleden het stokje over van Veolia als openbaar vervoerder in Limburg. Onder Veolia waren de verzuimcijfers het laagst van Nederland, nu schrijft de krant dat 'er signalen zijn dat de sprake is van een stijging van procentpunten' al wil Arriva geen cijfers geven.

Druk

Volgens de FNV is het hogere verzuim te wijten aan de gestegen werkdruk voor het personeel. Doordat de rijtijden een stuk strakker zijn geworden, staat het personeel onder een veel grotere druk. Ook reizigers blijven regelmatig achter in de kou doordat het de chauffeurs en machinisten niet lukt om de tijden uit de dienstregeling te halen.

De vervoerder zelf wijt het hogere verzuim aan onder meer vergrijzing en een aantal langdurig zieke medewerkers.
Dienstregeling
Over de dienstregeling van Arriva waren al veel klachten. Dat leidde na een inventarisatie van 3000 meldingen al tot verschillende wijzigingen. Dit weekend gaat de nieuwe dienstregeling in, die volgens Arriva de nodige verlichting moet bieden voor het personeel.

Lees ook: Eerste aanpassingen Arriva-dienstregeling na klachtenregeling
L1 en 1Limburg willen graag weten hoe die nieuwe dienstregeling de Limburgse reiziger bevalt. Reacties kunnen gemaild worden naar dienstregeling@l1.nl of vul het formulier in op de website van L1.