Recruiters in de zorg rukken op

Recruiters kennen we vooral uit de zakelijke dienstverlening. Maar ook in de zorg worden steeds meer recruiters aangesteld om personeel te werven.
Dat vraagt echter een andere aanpak dan bij commerciële bedrijven.

Employ your branding

Zorginstellingen stellen zich doorgaans erg bescheiden op. "In de zakelijke dienstverlening worden mensen met aantrekkelijke social media profielen soms wel vijf keer per dag benaderd", zegt Annemieke Custers, recruiter bij zorggroep Koraal. In de zorg gaat het veel meer om 'employ your branding': wie is de zorginstelling waarvoor je werkt?

Zij-instroom

?"Alle zorgorganisaties zijn op dit moment aan het vissen in dezelfde vijver, maar die vijver raakt leeg. En dat betekent dat we naar andere mogelijkheden moeten gaan kijken." Custers doelt op de toename van het inzetten van zij-instromers in de zorg. "Zo kunnen er meer mensen met een andere carrière achtergrond, bijvoorbeeld in de zakelijke dienstverlening, opgeleid worden tot medewerker in de zorg." Volgens Custers voelen medewerkers in de zorg over het algemeen een grote betrokkenheid, loyaliteit en verantwoordelijkheid ten aanzien van hun patiënten. "Werken in de zorg, dat is werken vanuit je hart."

Doorgroeimogelijkheden

En daar ook daar spelen recruiters op in. Zo worden potentiële medewerkers altijd uitgenodigd om op verschillende locaties te komen kijken. "De begeleiders die werken met meervoudig beperkte patiënten hebben weer hele andere competenties dan begeleiders voor gedragsstoornissen." Maar ook het feit dat er in de zorg goede doorgroeimogelijkheden zijn, niet alleen in andere functies, maar ook op andere locaties van het land in bijvoorbeeld Brabant.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!