Politie-inzet rond raadsvergadering na brandstichting

© Archief L1
Tijdens de raadsvergadering donderdagavond in Voerendaal was er extra politie op de been. De gemeente is alert, nadat er vorige week een auto van een wethouder in brand werd gestoken.
Politiebusjes reden rond het gemeentehuis. Ook patrouilleerden er zichtbaar beveiligers en agenten, schrijft De Limburger. Burgemeester Wil Houben noemt de politie-inzet "voorzorgsmaatregelen."

In de as gelegd

De Mini van wethouder Patrick Leunissen werd vorige week in de as gelegd. Het is nog onduidelijk wie de autobrand heeft veroorzaakt.

'Bekend persoon gesignaleerd'

Houben: "We sluiten dus niet uit dat het een gerichte actie tegen het openbaar bestuur is geweest. Daarom is extra beveiliging ingezet. Ook omdat blijkbaar een bij de gemeente bekend persoon gesignaleerd is, die met enkele anderen in een auto rondjes om het gemeentehuis rijdt."

Borrel afgezegd

Het gemeentebestuur laat zich voorlopig gezamenlijk niet zien. Daarom werd donderdag ook een verjaardagsborrel geannuleerd. "Het is verstandig om ons nu niet gegroepeerd als gemeentebestuur ergens te laten zien", aldus de bezorgde burgervader.
De auto van een wethouder in Voerendaal werd in brand gestoken. © WhatsApp 1Limburg