Gemeente schrikt van 'drugswijk' Blerick en komt met aanpak

© L1
De gemeente Venlo is enorm geschrokken van de drugscriminaliteit in de Blerickse wijk Vastenavondkamp. Zo erg, dat er nu wordt gewerkt aan een plan om de problemen aan te pakken.
Dat zegt burgemeester Antoin Scholten van Venlo tegen De Limburger.
In de wijk zijn al jarenlang veel problemen. In november liep het helemaal uit de hand na de liquidatie van Ömer Köksal. Hij werd na een ruzie op klaarlichte dag doodgeschoten op straat. Daarna ontstond grote onrust in de buurt en werd geschreeuwd om de aanpak van de problemen.

Verdienmodel

De gemeente heeft afgelopen maanden een analyse gemaakt van de probleemwijk. Burgemeester Scholten zegt tegen de krant dat hij is geschrokken van de resultaten. "Er zit een verdienmodel in die wijk, en dat is drugsgerelateerd. Het gaat om de handel in harddrugs, vermoedelijk cocaïne, aangestuurd vanuit de Randstad. Dat moet eruit", aldus de burgervader.

Bezuinigd

Er wordt nu samen met politie en justitie gewerkt aan een plan van aanpak. Onder meer het toezicht in de wijk moet flink worden opgeschroefd. "Afgelopen periode is er veel bezuinigd op handhaving in de openbare ruimte", zegt Scholten. "Daardoor is de informatiepositie van de politie niet goed genoeg geweest. Dat wordt veranderd."
De politie heeft onder meer een aantal panden en verdachte personen in beeld in verband met de handel in drugs.