'Pgb-voorschot voor zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen'

Zorgcentrum Pioenroos in Nieuw Bergen moet maandelijks 50 duizend euro krijgen van de gemeente Bergen omdat het dit jaar nog geen pgb-geld heeft ontvangen.
De lokale oppositiepartij Kern heeft het gemeentebestuur gevraagd de instelling een voorschot uit te keren.

Dreigt failliet te gaan
Fractievoorzitter Rolf Krijnen van Kern stelt dat de zorginstelling in Nieuw Bergen op die manier kan overleven totdat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de achterstallige 277 duizend euro heeft uitbetaald. Pioenroos heeft sinds begin dit jaar geen persoonsgebonden budgetten (pgb’s) ontvangen voor de 24-uurszorg aan zes mensen met ernstige geestelijke handicaps en gedragsproblemen. Daardoor dreigt de instelling failliet te gaan.

Eigenaar Alida Schippers heeft daarom een kort geding aangespannen tegen de SVB. Dat dient woensdagmiddag om half twee bij de rechtbank.

Kort geding
Wethouder Lia Roefs (Welzijn, Progressieve Kombinatie) vindt het juridisch onverstandig een voorschot te verstrekken. Volgens Roefs staat de gemeente Schippers bij in haar contacten met de SVB en het Zorgkantoor. Zodra de uitkomst van het kort geding duidelijk is, wil Bergen opnieuw kijken of ze Pioenroos kan helpen. Volgens Roefs is een voorschot dan een optie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!