'Vader schopt eigen baby schedelbreuk en gebroken arm'

© iStock
De 40-jarige Rahman H. wordt verdacht van poging tot doodslag op zijn vier maanden oude zoontje. Het baby'tje werd begin dit jaar in een woning in Nieuw-Bergen mishandeld en liep daarbij meerdere botbreuken op.
Rahman H. moest zich dinsdag voor de rechtbank verantwoorden. De man ontkent dat hij het kindje heeft mishandeld en wijst volgens De Limburger met een beschuldigende vinger naar zijn ex-vriendin.

Botbreuken

De Iraanse man en Syrische vrouw verbraken vlak na de geboorte van de baby hun relatie. Het kindje woonde bij zijn moeder in Nieuw-Bergen, maar H. mocht zijn zoon af en toe wel bezoeken. Op 3 januari ging het echter mis. Volgens de vrouw pakte haar ex de baby die dag uit zijn wieg, schudde hem door elkaar en gooide hem op de grond. Daarna zou de man de baby met zijn blote voeten hebben geschopt.
Het kindje liep bij de mishandeling een dubbele schedelbreuk en een gebroken arm op. De moeder waarschuwde de politie.

Onderzoek

De rechtbank besloot dinsdag dat eerst nog een aantal zaken uitgezocht moesten worden voordat de zaak inhoudelijk behandeld zou kunnen worden. Er moet bijvoorbeeld onderzocht worden hoe ernstig het hersenletsel is dat het slachtoffertje bij de mishandeling opliep, en zijn kans op herstel.