Megaproject Grensmaas van dichtbij te zien

Trierveld. © Flying Eye
Voor het eerst kan publiek een kijkje nemen op werklocatie Trierveld in Sittard-Geleen. Daar wordt flink gewerkt aan de Maas.
Bezoekers kunnen zaterdag 9 september bekijken wat er allemaal gebeurt bij het project Grensmaas. Dat is het grootste rivierproject in Nederland. De werkzaamheden strekken zich uit over een traject van zo'n 43 kilometer tussen Echt-Susteren en Maastricht.

Natte voeten

Tijdens de open dag is te zien hoe de rivier wordt verruimd en dijken verstevigd. Op die manier moet worden voorkomen dat Zuid-Limburg natte voeten krijgt zoals bij de overstromingen in 1993 en 1995. Ook wordt er in het gebied grind gewonnen en ontstaat er langs de rivier nieuwe natuur.

Grindberg

Vanaf een 30 meter hoge grindberg kunnen bezoekers het hele gebied overzien. Verder kan iedereen plaatsnemen in een huifkar of rondvaartboot. Bovendien zijn er watershows en andere activiteiten.

Gratis

Werkgebied Trierveld ligt aan de Parallelweg tussen Schipperskerk en Illikhoven. Het gebied is van 10:00 tot 17:00 uur geopend. De toegang is gratis. De open dag wordt georganiseerd door Consortium Grensmaas en Rijkswaterstaat Maaswerken.
Eerdere open dagen in Itteren trokken tussen de 2000 en 3000 bezoekers. Het is nu voor het eerst dat het werkgebied opengesteld wordt.