Spik en Span winnen LVK 2015

© Ermindo Armino
Spik en Span uit Susteren hebben in Kerkrade het LVK 2015 met één punt verschil gewonnen. Ze deden dat met het lied Es vastelaovend Limburg bênne vêlt.
Het duo bleef in een bomvolle Rodahal Herriemenie Miserabel uit Heerlen met het nummer Wat neet is, nipt voor. Uiteindelijk moest de publieksjury de doorslag geven. Derde werd het nummer De träöt laeg van De Geliënde uit Hulsberg.

Revanche

Vorig jaar was Spik en Span ook al dicht bij de zege. Toen kreeg het tweetal evenveel punten als de Toddezèk uit Grubbenvorst. De Noord-Limburgers gingen er toen vandoor met de zege omdat ze meer punten van de hoofdjury kregen. Dit jaar werd een gelijkspel nipt voorkomen. Doordat de kijkers Spik en Span beloonden met zestien punten en Herriemenie Miserabel met veertien punten, kwam het duo uit Susteren als winnaar uit de bus.

20 liedjes

In totaal streden twintig liedjes om de winst tijdens het Limburgse Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK).

Stemmen

De winnaar werd uiteindelijk voor 80 procent bepaald door een vakjury. De stemmen van het publiek - die via sms en door te bellen konden stemmen - telde voor 20 procent mee. In totaal werden er bijna 50.000 stemmen uitgebracht.