1Lunch: Maastricht ligt niet naast de Randstad

© Jean-Pierre Geusens
* Max Verstappen is de 'nationale sportheld'* Maleisisch onderzoek naar dood Ivana Smit: acht zittingsdagen* Tweetende burgemeester gaat langs in Groningen
Max Verstappen is de 'nationale sportheld'
Max Verstappen heeft na jaren schaatser Sven Kramer van zijn troon gestoten als Nederlands populairste sporter. Dit blijkt uit de de vijfde editie van het Sportsector Merkenonderzoek. Kramer is terug te vinden op nummer twee, gevolgd door Epke Zonderland en Dafne Schippers. Lees hier meer.
© ANP
Limburgs penthouse in Netflix-serie
?Het Amsterdamse duo Joyce Urbanus en Dax Roll van interieurdesignstudio Nicemakers hadden de eer om het penthouse te maken tot het paleis wat het nu is. In de serie maak je kennis met excentrieke huiseigenaren van gewone huizen, maar deze woningen zitten vol verrassingen. Lees hier meer.
Maleisisch onderzoek naar dood Ivana Smit: acht zittingsdagen
Een speciale procedure binnen het Maleisische rechtssysteem wordt aangewend om te onderzoeken of de dood van het Limburgse model Ivana Smit toch geen ongeluk was. Vanaf volgende week woensdag staan er acht zittingsdagen gepland. De 18-jarige Smit kwam op 7 december vorig jaar om het leven. Lees hier meer.

Maastricht is wel héél ver weg

Dat de populaire televisieserie Flikken Maastricht zich in Maastricht afspeelt mag geen verrassing zijn, maar bij online mediasite Mediacourant concludeert men nu dat de stad 'wel heel ver van Amsterdam' ligt: méér dan twee uur reizen van Amsterdam. Het medium lijkt zich af te vragen of figuranten wel bereid zijn om daarvoor de Randstad te verlaten. Lees hier meer.
© Jean-Pierre Geusens
Tweetende burgemeester gaat langs in Groningen
Burgemeester Wil Houben van Voerendaal gaat, weliswaar met frisse tegenzin, op bezoek in Groningen. De burgervader had met een tweet over die regio het nodige stof doen opwaaien. Volgens Houben was de tweet die hij plaatste net zo cynisch als de 'uitnodiging' die hij daarna ontving. Lees hier meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!