Vluchtende Volvo laat spoor van vernieling achter

© Tom Reinders
De automobilist die donderdagmiddag over Limburgse snelwegen door de politie werd achtervolgd en daarna klemgereden, heeft een spoor van vernieling achtergelaten.
Een ooggetuige vertelt: "Op de A2 bij Budel zag ik een zwarte Volvo met Duits kenteken vol op de rem gaan. Daardoor botste twee vrachtwagens op elkaar. De Volvo reed daarna over de vluchtstrook weg."

Slingerend

De getuige waarschuwde de hulpdiensten maar reed er zelf ook achteraan: "Hij ging slingerend over de weg. Daarbij moest een andere auto uitwijken, de berm in. Daarna ben ik veilige afstand blijven volgen. De auto ging verschillende keren vol op de rem, waardoor meerdere auto's op elkaar klapten", aldus de ooggetuige.

Lees ook: Politie rijdt vluchtende auto klem na wilde achtervolging

Het Vonderen

De politie zette vanaf knooppunt Het Vonderen bij Echt de achtervolging in. Een groot aantal politiewagens sloot aan. Via knooppunt Kerensheide ging het met onverminderde snelheid de A76 richting Heerlen op.

Onder invloed

Pas aan de Duitse grens kon de Volvo met hulp van Duitse politiewagens worden klemgereden. Volgens een politiewoordvoerder was de automobilist waarschijnlijk onder invloed. Het is onduidelijk of hij gedronken had of drugs gebruikte. Hij is meegenomen door de Duitse politie.
Bij de achtervolging is volgens de politie 'wonder boven wonder' niemand gewond geraakt.
Audio: Politiewoordvoerder Hub Haenen over de achtervolging op de A2 en A76 (30 mrt 2017)

Schade

De politie roept weggebruikers op zich te melden, als ze autoschade hebben opgelopen door toedoen van de Duitse Volvo XC60. Ook mensen die meer informatie hebben over het hoe en waarom van de kamikazeactie kunnen zich melden via 0900-8844.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!