Van miljoenenfraude verdachte tycoon koopt panden terug

© YouTube / BONNÉ+JAN
De Maastrichtse vastgoedmagnaat Ben Vos, verdacht van onder andere belastingfraude en witwassen, is bezig panden terug te kopen waar eerder beslag op is gelegd.
Dat blijkt uit een onderzoek van miljonairsmagazine Quote.Gearresteerd

Vos kwam in beeld tijdens een onderzoek van de FIOD en de Belastingdienst. Hij zou de fiscus voor ongeveer vijf miljoen euro hebben benadeeld met louche vastgoedtransacties. De Maastrichtenaar werd gearresteerd en er werd beslag gelegd op ruim zestig panden in Nederland en Duitsland.


Verdacht

Vos is in voorlopige vrijheid gesteld; het Openbaar Ministerie ziet hem nog altijd als verdachte en werkt aan het onderzoek. Volgens Quote gebruikt de vastgoedmagnaat zijn voorlopige vrijheid om een deel van zijn vastgoed weer in handen te krijgen.


Vermogende vrienden

Dit zou hij sinds juni doen via de vennootschap MoMeWi OG, waarin hij wordt ondersteund door de vermogende Max Abram en Jan Wieger van der Linden. De vennootschap koopt het oude vastgoed van Vos op via executoriale veilingen. 'Zodoende heeft Vos via een subtiele U-bocht een gedeelte van zijn vastgoed weer deels in handen gekregen', schrijft Quote.


Ontkenning

Abram wil niet reageren op het verhaal, terwijl Van der Linden de situatie weglacht. Hij zegt Vos amper te kennen. "Hij is gewoon iemand uit het wereldje, ik wist niet eens dat hij ergens van wordt verdacht." Over de gezamenlijke vennootschap doet hij geheimzinnig. "Volgens mij is dat niet zo."