Frans Weekers in de race voor topfunctie Wereldbank

Frans Weekers van de VVD is in de race voor de functie van bewindvoerder bij de Wereldbank, die gevestigd is in Amerika.
De Weertenaar is daarmee de uitdager van Halbe Zijlstra in de strijd om de topfunctie. Dat melden Haagse bronnen aan Elsevier Weekblad.

Misbruik toeslagen

Weekers was van 2010 tot 2014 staatssecretaris van Financiën en had de Belastingdienst in zijn portefeuille. Hij kwam in de problemen toen bleek dat Roemenen en Bulgaren massaal misbruik maakten van fiscale toeslagen in Nederland.
Ondanks dat Weekers ingreep, moesten talloze Nederlanders daardoor lange tijd op hun toeslagen wachten. De Weertenaar was niet opgewassen tegen de kritiek hierop van de Nationale Ombudsman en trad af.

Waarnemend burgemeester

Vervolgens werd hij waarnemend burgemeester van Heerlen en Beek en bekleedde in 2016 de functie van bewindvoerder bij de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling in Londen. Zijn werk in Londen komt veel overeen met het werk wat hij wellicht in Washington gaat doen, namelijk kapitaal verstrekken voor kansrijke investeringsprojecten in ontwikkelingslanden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!