Het L1NWS van zaterdag 21 oktober

© L1
* Roda-icoon Nol Hendriks is overleden* Mogelijk bescherming voor Limburgse wijn* Lockpicking conferentie in Baarlo
Roda-icoon Nol Hendriks is overleden
Roda JC verliest een icoon. De man die de club jarenlang financieel ondersteunde, is overleden. Arnold Hendriks, beter bekend als Nol. Hij was een belangrijk man voor Roda JC vanaf begin jaren tachtig. (bekijk video)
Limburgse wijn krijgt mogelijk Europese bescherming
Twee Limburgse wijnen maken grote kans op speciale Europese bescherming. Het gaat om wijn uit de Limburgse Maasvallei en uit het Mergelland. (bekijk video)
Lockpicking conferentie in Baarlo
Hoe kan je een slot openmaken zonder geweld te gebruiken? Voor die vraag staan zo'n 80 internationale deelnemers vandaag in Baarlo. In Kasteel de Berckt vindt een conferentie plaats waarbij de kunst van het lockpicken centraal staat. (bekijk video)

Fortuna Sittard speelt gelijk

Fortuna Sittard heeft zich gisteravond niet kunnen verzekeren van deelname aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Als ze zelf zouden winnen en N.E.C. zou de punten laten liggen, dan had het zomaar een historische avond kunnen worden in Sittard. Dat gebeurde niet, waardoor de beslissing in de eerste periode is uitgesteld naar volgende week. Want tegen FC Eindhoven kwam Fortuna niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

MVV Maastricht verliest

Teleurstelling was er niet alleen in Sittard, ook MVV slaagde er niet in zichzelf te belonen. Jong Utrecht bleek te sterk en dus moest MVV voor de vierde keer op rij een nederlaag verwerken.
Weekoverzicht
Het opvallendste nieuws van de afgelopen week. Het mooie weer zorgt voor extra bezoekers op het Oktoberfeest in Sittard, uitspraak in de jarenslepende stoepzitrel in Maastricht en de gijzeling van een bejaarde vrouw in Venlo blijkt te maken te hebben met veroordeeld crimineel Frenkie P. (bekijk video)