Jos van Rey wilde lidmaatschap LVR opzeggen

© Istock/L1
De voor corruptie veroordeelde Jos van Rey wilde zijn lidmaatschap van de LVR opzeggen als de partij daarmee zou kunnen gaan meebesturen in Roermond.
Dat zegt Dré Peters van de LVR in reactie op de coalitievorming in Roermond. Daar gaan GroenLinks, CDA, D66 en Demokraten Swalmen samen verder. De vier partijen hebben 17 van de 31 zetels in de raad.

Luister ook: Dré Peters over het voornemen van Van Rey om het LVR-lidmaatschap op te zeggen

Oppositiebankjes

Er werd ook nog gesproken met de VVD, maar die partij zit niet langer aan tafel. De LVR van Van Rey werd eerder al naar de oppositiebankjes verwezen.

Eenmansfractie

Eerder zei Van Rey dat hij geen wethouder zou worden als dat een plek in het stadsbestuur voor zijn partij in de weg zou staan. Nu blijkt dat hij ook bereid was om zijn lidmaatschap van de LVR op te geven. Hij zou dan als eenmansfractie doorgaan, of in het uiterste geval zijn zetel ter beschikking stellen.
In het eerste geval zou het betekenen dat de LVR nog maar met acht zetels in de Roermondse raad zou zitten. Voor de partij was dit geen probleem, als ze op die manier in de coalitie zouden komen, aldus Peters.
In 2014 kwam de LVR vanuit het niets met tien zetels in de raad. De afgelopen verkiezingen verloor de partij een zetel.