Feyenoord krijgt weer een fraaie Limburgse grasmat

© ANP
Het veld van De Kuip in Rotterdam ligt er binnenkort dankzij de grasmatten van Hendriks Graszoden uit Heythuysen als een biljartlaken bij.
De matten worden maandag in het stadion van bekerwinnaar Feyenoord gelegd. Het stadion in de havenstad wordt zo klaargestoomd voor het nieuwe seizoen.

Puzzel

Een verslaggever van RTV Rijnmond heeft filmpjes op Twitter geplaatst van de klus. Het blijkt zo nu en dan nog een heel gepuzzel te zijn om de matten goed op elkaar aan te laten sluiten.

Limburgs gras

Feyenoord is niet de enige club waar ze een grasmat van het bedrijf uit Heythuysen hebben. Ook in de stadions van Ajax en FC Nürnberg spelen ze op Limburgs gras.

Droogte

Vanwege de aanhoudende droogte was het dit jaar een helse klus om de velden in goede conditie te houden. "De droogte kost ons geld en vraagt veel van onze mensen, maar ook komend voetbalseizoen willen wij weer de beste voetbalmat van de Eredivisie leveren", John Hendriks, een van de bedrijfseigenaren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!