Politie gaat langzaam rijden van Weert naar Maastricht

© ANP/Koen van Weel
Op woensdagavond 22 april rond 18:00 uur rijden politieagenten over de volle breedte van de A2 met 60 kilometer per uur van Weert naar Maastricht.
Deze langzaamaanactie is onderdeel van de al weken durende protestacties van politiebonden vanwge CAO-onderhandelingen die muurvast zitten.

Slakkegang

Volgens een woordvoerder van het landelijk actiecentrum start de langzaamaanactie op 22 april in Groningen en doorkruisen honderden agenten met een slakkegang ons land van noord naar zuid om op deze ludieke manier aandacht te vragen voor hun zaak.
Vakbonden eisen een loonsverhoging van 3,3 procent voor het politiepersoneel, daarnaast willen ze een betere vergoeding voor de onregelmatige diensten.

Vertraging

Naar verwachting bereikt de stoet op woensdag 22 april rond 18:00 uur de A2 ter hoogte van Weert en moet het verkeer in Limburg vanaf die tijd - tijdens de avondspits - rekening houden met vertraging op de snelweg.
Aanvankelijk was nog onduidelijk op welke dag de actie zou worden gehouden. Dat is nu definitief woensdag 22 april.

Lees ook:-

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!